Akupunktio ESPOO

Akupunktio on fysioterapian hoitomenetelmä ja perinteinen kiinalainen hoitomuoto. Akupunktio on vakiinnuttanut asemansa myös osana nykyaikaista lääketieteellistä hoitokäytäntöä. Akupunktio on lääkkeetön hoito kivun lievitykseen, joka auttaa esimerkiksi migreeniin, nivelrikkoon ja lihasjäykkyyteen.

Hormonit liikkeelle akupunktiolla

Akupunktio on luonnollinen tapa palauttaa kehon hormonitasapainoa. Siitä on apua erityisesti naisille kuukautiskierron, vaihdevuosien ja hedelmällisyyden tasapainottamisessa. Hormonaalinen epätasapaino ei katso sukupuolta tai ikää ja siihen voi liittyä unettomuutta, libidon heikkenemistä ja mielialan vaihteluita.

Akupunktion kautta kehosta saadaan vapautumaan kehon omia kipulääkkeitä eli endorfiineja ja useita kemiallisia välittäjäaineita, kuten serotoniinia ja noradrenaliinia. Välittäjäaineet tuottavat hyvää oloa sekä vähentävät kipua. Hoidon aikana verenkierto kudoksissa lisääntyy ja sen myötä myös lihaksisto rentoutuu.

Akupunktion hoitomenetelmät

Akupunktio sopii kaikille, sillä hoito suunnitellaan asiakkaalle yksilöllisesti. Akupunktiossa voidaan hoitaa myös neulakammoisia painelemalla akupunktiopisteitä käsien avulla. Hoidon vaikutus on jokaisella erilainen. Joillakin vaikutukset ovat suuret jo ensimmäisellä kerralla, mutta toisilla akupunktion vaikutus alkaa vasta muutaman hoitokerran jälkeen.

Akupunktio auttaa fysioterapiassa juuri tuki- ja liikuntaelimistön vaivojen hoidossa. Potilaan tilanteesta riippuen hoitoa voidaan suorittaa 1-2 kertaa viikossa. Yleensä noin 8-10 hoitoa on riittävä määrä.

Akupunktion teho voi riittää muutamasta tunnista jopa vuosiksi eteenpäin. Joillekin potilaille annetaan vain muutama akupunktiokerta vuodessa, ja oireet pysyvät näin poissa. Meiltä saat ammattimaisen fysioterapeutin tarjoaman akupunktion, jonka avulla kehosi pysyy kunnossa.

Akupunktiosta apua kiputiloihin

Akupunktio auttaa esimerkiksi seuraavissa kiputiloissa:

  • Tuki- ja liikuntaelimistön kivut: niska- ja hartialihasten kivut, nivelrikko sekä selkävaivat
  • Migreeni ja päänsärky
  • Lihasjäykkyys
  • Pahoinvointi
  • Hormonitoiminta, esimerkiksi kuukautiskivut

Kiputilojen parantamisen sekä poistamisen lisäksi, akupunktion on havaittu vaikuttavan myös esimerkiksi unen laatuun ja energiavajeeseen, vastustuskykyyn, rentoutumiseen, luovuuteen, ummetukseen sekä allergiaoireisiin. Akupunktion avulla voidaan tehostaa verenkiertoa sekä vapauttaa kehon välittäjäaineita.

Akupunktiota ei tarvitse pelätä

Puistattaako sinua ajatus piikeistä kehossa? Älä huoli – et tunne mitään kipua. Kaikki hoidon aikana asetettavat piikit sijaitsevat ihon pinnassa, eikä tästä synny kipua. Voit tuntea ainoastaan pientä nipistelyä ja painetta, kun neulat on asetettu paikalle.

Akupunktion vaikutus on parhaassa tapauksessa todella merkittävä. Elämänlaatu paranee sekä kiputilat hälvenevät, jopa ensimmäisen kerran jälkeen.

Ota rohkeasti yhteyttä asiantuntijoihimme ja kysy lisää!

Akupunktio Espoo – Usein kysytyt kysymykset

Espoon Keskuksen Fysioterapia löytyy kauppakeskus Entressen toisesta kerroksesta. Palveluihimme kuuluvat akupunktio, fysioterapia, hieronta, lymfaterapia ja monet muut terveyspalvelut. Kaikki palvelut löydät verkkosivuiltamme.

Alla esittelemme vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin akupunktiosta.

Akupunktio on tuhansien vuosien aikana kehittynyt kiinalainen hoitomuoto, jossa kehon hermopäätteitä ärsytetään ihoon työnnettävillä pienillä ja ohuilla neuloilla. Kehossa sijaitsee useita akupunktiopisteitä ja asettamalla niihin neuloja, kehon hermopäätteet vapauttavat kehossa kemiallisia välittäjäaineita, kuten endorfiinia.

Akupunktio hoitaa esimerkiksi päänsärkyä tai migreeniä sekä tuki- ja liikuntaelimistön kipuja, jotka sijaitsevat muun muassa nivelissä tai selässä. Akupunktio auttaa myös monissa hormonitasapainon ongelmissa, kuten kuukautiskivuissa sekä sen avulla voidaan parantaa unenlaatua ja lievittää pahoinvointia.

Nykytutkimuksissa akupunktion on havaittu vaikuttavan monin tavoin kivunlievityksissä, tulehduksen vähentämisessä ja hermoston toiminnan säätelyssä. Se tarjoaa monille potilaille juuri vaihtoehtoisen tai täydentävän hoitomuodon erilaisten vaivojen, kuten kroonisen kivun, stressin ja joidenkin neurologisten tai psykosomaattisten häiriöiden hoitoon.

 

Akupunktiota ei tarvitse pelätä. Neulan pistos voi tuntua samalta kuin hyttysen pistos, ihon herkkyystasosta riippuen. Neulat saattavat tuntua kutiavilta tai lämpimiltä, ja voit tuntea enemmän painetta, kun neulat ovat paikallaan.

 

Akupunktion vaikutus on yksilöllinen, mutta vaivasta riippuen 1-3 hoitoa voi olla riittävä. Joskus yksi akupunktiokerta riittää, mutta yleensä tarvitaan enemmän hoitokertoja, jotta saadaan odotettuja tuloksia. Hoidon alussa yksilöllinen tilanteesi käydään läpi ja sinulle luodaan tämän perusteella henkilökohtainen hoitosuunnitelma akupuntiota varten.

Akupunktio Espoo

Varaa aika Akupunktioon

Varaa aika akupunkiohoitoon sähköisen ajanvarauksemme kautta tai puhelimitse numerosta 09 859 6897.

Akupunktio hinnasto

Akupunktiota voidaan käyttää osana fysioterapiaa. Fysioterapiasarja sisältää alku- ja loppututkimuksen sekä neuvonnan ja mahdolliset kirjalliset koti- ja harjoitusohjeet.

Kotikäynnit

Kotikäyntilisä sopimuksen mukaan. Ajanvaraukset puhelimitse 09 859 6897 tai sähköpostilla info@espoonkeskuksenfysioterapia.fi.

Täydellisen hinnaston kaikista palveluistamme löydät tältä sivulta.

Lymfaterapia, lantionpohjanterapia, faskiamanipulaatio, akupunktio ja muu erikoisterapia

enint. 30 min

€76,00

enint. 45 min

€86,00

enint. 60 min

€96,00

enint. 90 min

€117,00

Lymfaterapiassa tarvittavat sidokset alkaen

€29,00

Lantionpohjan terapiassa tarvittava elektrodi alkaen

€38,00

Kinesioteippaus 15 min

€30,00

Shopping Cart