Akupunktio ESPOOSSA

Akupunktio on yksi fysioterapian hoitomenetelmä. Akupunktio on perinteinen kiinalainen hoitomuoto, joka on vakiinnuttanut asemansa myös osana nykyaikaista lääketieteellistä hoitokäytäntöä.

Hormonit liikkeelle akupunktiolla

Akupunktion avulla kehosta saadaa vapautumaan erilaisia kemiallisia välittäjäaineita kuten endorfiinia, serotoniinia ja noradrenaliinia. Välittäjäaineet tuottavat hyvää oloa sekä vähentävät kipua. Niiden lisäksi verenkierto kudoksissa lisääntyy ja sitä myöten myös lihaksisto rentoutuu.

Akupunktio fysioterapiassa

Akupunktio on yleistynyt fysioterapiassa käytetty hoitomuoto nimenomaan tuki- ja liikuntaelimistön vaivojen hoidossa. Potilaan tilanteesta riippuen hoitokertoja voi olla 1-2 kertaa viikossa ja yhteensä yleensä 8-10 kertaa on riittävä hoitomäärä.

Oireiden hoito voi tehota muutamista tunneista jopa vuosikausiksi. Joillekin potilaille riittää muutama käynti vuodessa ylläpitääkseen oireetonta oloa. Saat meiltä ammattimaisen fysioterapeutin, jonka kanssa voidaan hoitaa akupunktion avulla keho voimaan paremmin.

Akupunktio kiputiloihin

Akupunktio on Suomessa käytössä fysioterapeuteilla tuki- ja liikuntaelimistön vaivojen hoitamisessa. Nivelrikkoa on saatu hoidettua erittäin hyvin akupunktiolla, sillä se rentouttaa lihaksia ja lievittää kipua. Migreeniä ja muita päänsärkyjä sekä pitkittyneitä kiputiloja hoidetaan akupunktion avulla.

Kiputilojen parantamisen lisäksi akupunktion on havaittu vaikuttavan myös esimerkiksi unen laatuun, vastustuskykyyn, rentoutumiseen, luovuuteen, ummetukseen sekä allergiaoireisiin. Akupunktio auttaa verenkiertoa sekä vapauttaa välittäjäaineita kehossa.

Akupunktiota ei tarvitse pelätä

Monelle piikkien ihoon iskeminen saattaa tuntua pelottavalta ajatukselta, mutta sinun ei siitä tarvitse huolehtia. Akupunktiopiikit ovat kevyesti ihon pinnalla eivätkä aiheuta kipua. Akupunktion vaikutukset ovat ihmisille erilaisia, mutta hoidon myötä joidenkin asiakkaiden elämänlaatu on parantunut merkittävästi jo ensimmäisen hoitokerran jälkeen.

Akupunktiohoito Espoon keskuksessa

Akupunktiohoitomme ja muut terveyspalvelumme löydät Kauppakeskus Entressen toisesta kerroksesta, Espoon keskuksesta. Saat meiltä laadukkaat akupunktiohoidot sekä muut hyvinvointia tukevat palvelut.

Alla vielä vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin akupunktiosta.

Akupunktio on perinteinen hoitomuoto, jota on tehty ympäri maailmaa jo pitkään. Monet asiakkaamme ovat saaneet vaivoihinsa apua ja luottavat akupunktion toimintaan. Ammattitaitoiset fysioterapeuttimme kertovat sinulle mielellään akupunktiosta ja voit varata ajan sekä kokeilla sitä itse!

Akupunktiossa kehon hermopäätteitä käsitellään ihon pinnalle laitettavilla pienillä neuloilla. Eri vaivoihin auttavat tietyt akupunktio paikat sadoista, mitä kehossa sijaitsee. Joskus neuloja tarvitaan enemmän samanaikaisesti ja joskus vähemmän. Hermopäätteet auttavat verenkierrossa sekä vapauttavat kehossa kemikaalisia välittäjäaineita, kuten endorfiinia.

Akupunktion avulla voidaan hoitaa esimerkiksi päänsärkyä sekä niveliin tai selkään kohdistuvia kipuja. Akupunktion avulla keho vapauttaa kipua helpottavia endorfiinejä sekä oksitosiinia, mistä tulee mielihyvää. Akupunktio auttaa myös monenlaisiin hormonaalisiin vaivoihin sekä parantaa unenlaatua ja vatsavaivoja.

 

Akupunktiota ei tarvitse pelätä ainakaan siitä syystä, että se tuottaisi kipua. Neulan pistos voi tuntua samalta kuin hyttysen pistos ihon herkkyystasosta riippuen. Neulat saattavat tuntua paikallaan ollessa kutiavilta tai lämpimiltä, mutta niitä ei tarvitse pelätä.

 

Vaivastasi riippuen muutama akupunktion hoitokerta voi olla riittävä. Joissain tilanteissa muutama kerta vuodessa riittää pitämään kipuoireet loitolla. Käymme ensitapaamisella tilanteesi läpi ja teemme sinulle yksilöllisen hoitosuunnitelman akupunktion avulla.

Akupunktio Espoo

Varaa aika Akupunktioon

Varaa aika akupunkiohoitoon sähköisen ajanvarauksemme kautta tai puhelimitse numerosta 09 859 6897.

Akupunktio hinnasto

Akupunktiota voidaan käyttää osana fysioterapiaa. Fysioterapiasarja sisältää alku- ja loppututkimuksen sekä neuvonnan ja mahdolliset kirjalliset koti- ja harjoitusohjeet.

Kotikäynnit

Kotikäyntilisä sopimuksen mukaan. Ajanvaraukset puhelimitse 09 859 6897 tai sähköpostilla info@espoonkeskuksenfysioterapia.fi.

Täydellisen hinnaston kaikista palveluistamme löydät tältä sivulta.

Lymfaterapia, lantionpohjanterapia, faskiamanipulaatio, akupunktio ja muu erikoisterapia

enint. 30 min

€76,00

enint. 45 min

€86,00

enint. 60 min

€96,00

enint. 90 min

€117,00

Lymfaterapiassa tarvittavat sidokset alkaen

€29,00

Lantionpohjan terapiassa tarvittava elektrodi alkaen

€38,00

Kinesioteippaus 15 min

€30,00

Shopping Cart