Hieronta Espoossa

Ovatko lihakset jumissa? Hieronta rentouttaa jumiutuneet ja kipeytyneet lihakset. Hieronta lievittää myös stressiä ja saat takuulla hyvän olon!

Hieronta

Riipiiko reisiä
pohkeita polttaa?
Kolottaako kankkua
kylkiä kalvaa?
Haittaako hartiaa
sielua rassaa?
Niin tai näin
 hieronta auttaa

Hieronta auttaa, kun paikkoja kolottaa

Hieronta on hoitomuoto, jolla hoidetaan pehmytkudoksissa olevia lihasjännityksiä. Yleisesti ottaen hieronta sopii monipuolisesti eri henkilöille. Hieroja huoltaa erilaisilla tekniikoilla, esimerkiksi painelemalla, venyttämällä tai sivelemällä lihaksia. Hieronnan myötä lihakset rentoutuvat, kiputilat lievittyvät ja liikkuvuus paranee.

Hieronnassa ei ole sinänsä ennakkovaatimuksia, mutta huomioithan, että venähdyksen, revähdyksen tai muun vamman akuutti hoito ei ensisijaisesti ole hieronta. Tutustuthan tällaisessa tilanteessa myös muihin terveyspalveluihimme, esimerkiksi fysioterapiaan.

Hierontaa on muutamaa eri tyyppiä ja valittava hierontamuoto riippuu täysin tarpeistasi. Meiltä Espoon Keskuksen Fysioterapialta saat sekä Klassista hierontaa tai Urheiluhierontaa.

Klassinen hieronta

Klassinen hieronta rentouttaa lihaksia, lievittää kipuja ja parantaa lihasten kimmoisuutta ja liikkuvuutta sekä verenkiertoa ja aineenvaihduntaa. Hieronta antaa hyvänolontunteen ja lievittää stressiä. Hierontaotteiden voimakkuus ja tempo määräytyvät täysin toiveittesi ja tarpeittesi mukaisesti. Hierontaan voidaan lisämaksusta yhdistää pintalämpöhoitoja kuten lämpöpakkaus, lämpivät luonnonkivet tai parafiini käsille tai jaloille.

Urheiluhieronta

Urheilussa palautuminen on ensiarvoisen tärkeää. Urheiluhieronta auttaa harjoitettuja lihaksia toipumaan nopeammin rasituksesta, mahdollistaen tehokkaamman harjoittelun. Kun lihakset ovat rennot, urheilusuoritus paranee ja saat aikaan parempia tuloksia. Urheiluhieronnassa sovelletaan perinteisen hieronnan menetelmiä urheilijan tarpeisiin. Urheilijana eri tyyppiset lajit, harjoittelukaudet ja harjoitusohjelma vaikuttavat paljon lihaksistoon ja sen toimintaan. Urheiluhieroja ottaa huomioon nämä tarpeet ja auttaa ylläpitämään lihaksiston kuntoa.

Raskausajan ja raskauden jälkeinen hieronta sekä vauvahieronta

Raskaushieronta, eli äitiyshieronta sopii odottavalle äidille. Kuten tavallinenkin hieronta, raskaushieronta rentouttaa kehoa ja mieltä, joka on usein koetuksella fysikaalisten muutosten johdosta. Huomioimme sinun ja lapsesi tarpeet. Saat meiltä myös raskauden jälkeistä hierontaa ja vauvahierontaa, joka sopii vähintään kaksiviikkoiselle vauvalle. 

Lue lisää Mama Massage -palvelusivulla.

Hierontapalvelut Espoossa

Koulutetut hierojamme palvelevat sinua Espoon Keskuksessa, kauppakeskus Entressen toisessa kerroksessa. Mikäli pohdit kysymyksiä ennen hierontaa, tutustu alla oleviin ennen ajan varaamista. Tervetuloa hierontaan!

Hierontaan ei tarvitse erikseen valmistautua kovinkaan paljon, mutta juuri ennen hierontaa kannattaa välttää raskaan aterian syömistä. Koska hieronta vaikuttaa oleellisesti aineenvaihduntaan, kannattaa keho pitää hyvin nesteytettynä. Hieronta voidaan tehdä myös urheilusuorituksen jälkeen, mutta huomioithan, että raskas urheilusuoritus saattaa tehdä hieronnasta tavallista kivuliaampaa.

Hieronnan jälkeen olisi syytä pitää tauko urheilusta ja levätä. Toki normaaleja kotiaskareita ja kävelyä voi tehdä, mutta varsinaiset urheilusuoritukset tulisi jättää seuraavalle päivälle. Hieronnan jälkeen kannattaa myös pitää keho nesteytettynä ja juoda paljon vettä, koska hieronta kiihdyttää aineenvaihduntaa. Hieronnan jälkeen lihakset voivat olla hieman kipeät, mutta se on normaali oire varsinkin, mikäli hieronta on uusi juttu. Vähän kuten urheilusuorituksen jälkeen.

Fysioterapia eroaa hieronnasta siten, että sillä pyritään kuntouttamaan ja eliminoimaan tuki- ja liikuntaelimistöön liittyviä vaivoja terapeuttisen harjoittelun, manuaalisen ja fysikaalisen terapian avulla sekä ohjauksen ja neuvonnan avulla. Fysioterapia pitää siis sisällään paljon enemmän, kuin hieronta, joka on täysin fyysinen hoitomuoto ja sopii lihasten huoltoon sekä rentouttamiseen. Fysioterapia tehdään aina yksilöllisesti suunnitellun terapiasuunnitelman avulla. Toisaalta hieronta voi joissakin hoitosuunnitelmissa olla osana fysioterapiaa.

Sopivan pituinen hieronta-aika riippuu tarpeistasi ja esimerkiksi siitä, kuinka laajan hieronnan tarvitset. Mikäli yhden alueen, esimerkiksi hartioiden hieronta riittää, voi sopiva aika olla 30 minuutin mittainen. Meiltä voi varata hieronnan aina edellä mainitusta 30 minuutista 120 minuuttiin saakka, joka sopii kokovartalohierontaan. Huomioithan, että hieronta-aikaan voi vaikuttaa myös hieronnassa käynnin tiheys ja missä tilassa lihakset sillä hetkellä ovat. Tämä selviää loppupeleissä vastaanotolla. Mikäli sopiva hieronta-aika mietityttää, voit tiedustella asiaa asiakaspalvelustamme numerossa 050 353 7802 ennen ajan varaamista.

Hieronnan tarve on jokaiselle ihmiselle yksilöllinen. Jotkin asiakkaat käyvät hieronnassa viikon välein ja jotkut kerran kuukaudessa, toiset kerran puolessa vuodessa. Tarve hieronnalle voi syntyä näyttöpäätetyöstä tai kovasta urheilusta. Itselleen sopivan hierontavälin näkee varmastikin noin parin hierontakerran jälkeen.

Hieronnan hinta riippuu hierontaan käytettävästä ajasta. Meiltä voit varata ajan 30min, 45min, 60min, 90min ja 120min ajalle. Voit tarkastaa ajantasaisen hinnastomme tämän sivun alalaidasta. Täydellisen palveluhinnastomme näet Hinnasto -sivulta.

Hieronta Espoossa

Varaa aika Hierontaan

Varaa aika hierontaan sähköisen ajanvarauksemme kautta tai puhelimitse numerosta 09 859 6897.

Hierontaa moneen tarpeeseen

Klassinen-, urheilu-, raskausajan ja raskauden jälkeinen hieronta.

Hieronnan hinta määräytyy hoitoajan mukaan, hierottavan alueen voi sopia hierojan kanssa. Esim. 30 min niskahartiaseutu / niska ja pää, 45 min koko selkä, 60 min alaraajat ja lanneselkä sekä 90 / 100 min kokovartalohieronta.

Ajanvaraukset sähköisestä ajanvarauksesta tai puhelimitse 09 859 6897 tai sähköpostilla info@espoonkeskuksenfysioterapia.fi.

Peruuttamattomista tai alle 12h varauksen alkua tehdyistä peruutuksista veloitetaan 100% hoidon hinnasta, jollei tilalle tule uutta varausta.

Hieronta hinnasto

30 min

€44,00

45 min

€54,00

60 min

€64,00

90 min

€84,00

120 min

€112,00

Hieronta luomuöljyllä + €3,00. Suositellaan varsinkin raskauden aikana ja sen jälkeen.
Vauvahieronta
75 min 1. kerta

€71,00

45 min Jatkokerrat

€46,00