Lantiopohjan hoidot

Lantiopohjassa olevat häiriöt voivat olla syy moniin eri vaivoihin. Lantiopohjan terveys kannattaa käydä tarkastuttamassa, kun sinulla on esimerkiksi virtsaamisongelmia tai yhdyntäkipuja.

Lantiopohjan hoidot sopivat kaikille

Fysioterapeutti kartoittaa asiakkaan tilanteen haastattelemalla ja mittaamalla lantionpohjan lihaksiston lepojännitystä, puristusvoimaa, hallintaa ja spontaania aktivoitumista. Mittauksessa käytetään apuna henkilökohtaista elektrodia joka liitetään biopalaute laitteen johtoihin.

Tutkimuksen pohjalta asiakkaalle ohjataan hänen ongelmaansa sopivia harjoitteita. Tarvittaessa harjoitteita voidaan avustaa ja lihaksistoa aktivoida tai rentouttaa sähköllä. Välitön palaute mittausten ja harjoitteiden tuloksista on koko ajan asiakkaan nähtävillä tietokoneen näytöllä.

Voit hakeutua itse hoitoon

Lantionpohjan lihaksiston hoitoihin voit hakeutua joko lääkärin lähetteellä tai omaehtoisesti ilman lähetettä. Mikäli huomaat että esimerkiksi virtsa karkailee voi silloin olla otollinen aika lähteä selvittämään sen syitä.

Virtsankarkailu aisoihin

Lantionpohjan toimintahäiriöt ilmenevät esim. virtsankarkailuna, tihentyneenä virtsaamistarpeena, rakon tyhjenemisvaikeutena, ulostamisvaikeutena tai erilaisina lantion alueen kiputiloina esimerkiksi yhdyntäkipuina tai sukuelinten yleisenä arkuutena. Lantionpohjan toimintahäiröistä kärsivät niin miehet, naiset kuin lapsetkin.

Lantiopohjan terveyden tutkiminen

Terveelliset elämäntavat ja fyysinen aktiivisuus edistävät lantiopohjan terveyttä. Synnytyksen jälkeen lantiopohjan lihasten harjoittelulla voidaan saada toipuminen nopeammaksi sekä vähentää tulevia lantiopohjan lihasten toimintahäiriöitä.

Lievempien häiriöiden, kuten virtsankarkailun kanssa voidaan ottaa käyttöön kevyempää lihasharjoittelua. Lantiopohjan hoidot ovat erilaisia riippuen oireiden vakavuudesta. Ota yhteys ammattilaiseen, selvitetään yhdessä oireesi syyt ja hoidetaan ne paremmaksi.

Lantiopohjan hoito Espoossa

Lantiopohjan hoito löytyy kauppakeskus Entressen toisesta kerroksesta. Saat meiltä laadukkaat lantiopohjan hoidot sekä muut hyvinvointiasi tukevat palvelut. Tervetuloa!

Alla vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin lantiopohjan hoidoista.

Lantiopohjan lihasten toimintahäiriöt voivat tarkoittaa virtsankarkailua, ulostamisvaikeuksia tai kipuja sekä seksuaalitoimintoihin liittyvät kivut ja häiriöt. Lantiopohjan lihasten häiriöt ovat yleisempiä naisilla kuin miehillä.

Yleisimmät hoidot sisältävät erilaisia lihasharjoitteluja, kuten lihasten tunnistamista tai supistamista. Saat fysioterapeutiltamme ohjattua harjoittelua, mikä johtaa parhaimpiin tuloksiin. Mikäli harjoittelu ei auta, voi olla että vaikeimmissa tapauksissa voidaan tarvita leikkaushoitoa sairaalassa.

Lantiopohjan lihasten toiminta ohjaa montaa eri tapahtumaa, kuten virtsan-,ulosteen- ja ilmanpidästykykyä ja ne kannattelevat lantion elimiä. Lantiopohjan lihakset ovat myös liitoksissa ryhtiä ylläpitäviin lihaksiin sekä hengitykseen. Yleisimmät seksuaalivaivat kuten erektiohäiriöt voivat johtua täysin lantiopohjan lihasten heikkoudesta.

Lantiopohjan lihasten häiriöt ja kivut voivat olla todella monimutkaisia ja johtua eri asioista. Liika istuminen tai liika urheilu voi aiheuttaa ongelmia lihaksistossa. Liikkuminen voi myös helpottaa kipuja, mutta liikaa ei saa tehdä. Ne voivat myös tulla ja mennä stressin, ruokavalion, nesteytyksen tai hormonikierron muuttuessa. Iän myötä lihasten heikkeneminen yleensä aiheuttaa toimintahäiriöitä kuten virtsankarkailua.

Lantiopohjan lihaksia voi vahvistaa fysioterapeutin kanssa tehdyn harjoittelun myötä. Saat selkeät harjoitteet juuri sinulle määritettyihin ongelma-alueisiin. Liikkeet voit tehdä kotona ja palauttaa lantiopohjan lihasten toiminnan takaisin normaaliksi.

Lantiopohjan toimintahäiriöt voivat johtua niin monesta eri asiasta, että tähän ei ole yhtä vastausta. Joskus yksi käynti riittää tajuamaan mitä on tehnyt kokoajan väärin ja pääsee korjaamaan tilanteen yksinkertaisilla harjoitteilla. Joissain tilanteissa vaiva on voinut mennä niin pitkälle että tarvitaan kirurginen operaatio sen hoitamiseksi.

Lantiopohjan hoito

Varaa aika lantiopohjan hoitoon

Varaa aika lantiopohjan hoitoon sähköisen ajanvarausjärjestelmämme kautta. Voit myös ottaa yhteyttä sähköpostitse info@espoonkeskuksenfysioterapia.fi tai puhelimitse numeroon 050 353 7802.

Lantiopohjaterapian hinta

Lantiopohjan hoito on yksi Fysioterapian osa-alue, joka kuuluu erikoisterapian hoitoihimme. Fysioterapiasarja sisältää alku- ja loppututkimuksen sekä neuvonnan ja mahdolliset kirjalliset koti- ja harjoitusohjeet.

Kotikäynnit

Kotikäyntilisä sopimuksen mukaan. Ajanvaraukset sähköisen ajanvarausjärjestelmämme kautta, puhelimitse 09 859 6897 tai sähköpostilla info@espoonkeskuksenfysioterapia.fi.

Lantionpohjanterapia, lymfaterapia, faskiamanipulaatio, akupunktio ja muu erikoisterapia

enint. 30 min

€76,00

enint. 45 min

€86,00

enint. 60 min

€96,00

enint. 90 min

€117,00

Lymfaterapiassa tarvittavat sidokset alkaen

€29,00

Lantionpohjan terapiassa tarvittava elektrodi alkaen

€38,00

Kinesioteippaus 15 min

€30,00