Kelan kuntoutus

Kelan kuntoutuksen yksi tärkeä osa-alue on fysioterapia. Fysioterapian tavoitteena on parantaa kuntoutujan liikunta- ja toimintakykyä ja edesauttaa näin itsenäistä selviytymistä arkielämässä.

Kelan kuntoutuksen sisältö – Fysioterapia

Meillä Espoon Keskuksen Fysioterapiassa, Kelan kuntoutuksen fysioterapia toteutetaan yksilöllisesti ohjattuna avoterapiana hoitolaitoksessamme tai tarvittaessa kotikäyntinä. Fysioterapian sisältö määräytyy aina kuntoutujan yksilöllisten tarpeiden mukaan ja sen toteutusmuoto perustuu ajantasaiseen tutkimustietoon ja hyväksi koettuihin käytänteisiin. Pääosin vaativa lääkinnällinen kuntouttava fysioterapia on harjoitteluterapiaa, jossa hyödynnämme monipuolisesti käytössämme olevaa harjoitus- ja kuntosalivälineistöä.

Opas- ja avustajakoirat ovat meille tervetulleita.

Miten haet Kelan kuntoutusta?

Onko toimintakykysi heikentynyt tai estääkö sairaus tai vamma työskentelyä tai opiskelua?

Hae Kelan kuntoutusta näin:

  1. Ota yhteyttä lääkäriin. Jos lääkärin mielestä voit hyötyä kuntoutuksesta, hän kirjoittaa sinulle lääkärinlausunnon ja kuntoutussuunnitelman, jolla voit hakea kuntoutukseen.

  2. Tutustu kuntoutuksen palveluntuottajiin Kelan verkkosivuilla. Espoon Keskuksen Fysioterapia on Kelan palveluntuottaja ja tarjoaa vaativaa lääkinnällistä kuntoutusta yksilöterapiana.

  3. Täytä kuntoutukseen tarvittava hakemus OmaKelassa.

  4. Kun kuntoutushakemuksesi on hyväksytty sinulle, valitsemallesi palveluntarjoajalle lähetetään päätös.

  5. Teemme yhdessä hoito-ohjelman ja luomme tavoitteet, joiden mukaisesti lähdemme hoitamaan oireitasi sekä parantamaan elämänlaatuasi.

    Saat meiltä Kelan ohjeistuksen ja vaatimusten mukaisen Kelan kuntoutuksen.

Kenelle vaativa lääkinnällinen kuntoutus on tarkoitettu?

Kela järjestää vaativaa lääkinnällistä kuntoutusta ja voit saada sitä mikäli;

Olet alle 65-vuotias, sinulla on sairauden tai vamman takia huomattavia vaikeuksia selviytyä arjesta, kuntoutuksen tarve kestä vähintään vuoden – eikä se liity välittömään sairaalahoitoon. Kuntoutukseen yhdistetyt tavoitteet eivät saa olla hoidollisia, vaan niiden tulee antaa tukea suoriutumiseen ja osallistumiseen.

Kuntoutuksen avulla saadaan kokonaisvaltainen kuva siitä, miten vaivaasi voidaan lähteä auttamaan ja miten elämänlaatuasi voidaan pyrkiä parantamaan.

Ammattilaisemme ovat apunasi

Fysioterapian ammattilaiset ovat apunasi kuntoutusprosessin ajan ja he vastaavat terapian laadusta. Tavoitteenamme on auttaa sinua kuntoutumaan parhaalla tavalla ja mahdollistaa arjessa itsenäinen selviytyminen hoidon jälkeen.

Kuntoutuksesta käydään vuoden välein palaute, jossa arvioidaan esimerkiksi terapian vaikuttavuutta ja tarkastellaan asetettuja tavoitteita. Fysioterapian vaikuttavuuden arvioinnin välineenä käytämme yleisesti hyväksyttyjä ja standardoituja mittareita.

Varaa aika tai kysy lisää puhelimitse 050 353 7802 tai sähköpostitse osoitteesta info@espoonkeskuksenfysioterapia.fi.

Kelan kuntoutus Espoo

Espoon Keskuksen fysioterapian terveyspalvelut löytyvät kauppakeskus Entressen toisesta kerroksesta. Autamme sinua Kelan ohjeiden mukaisessa kuntoutusprosessissa. Saat meiltä laadukkaat fysioterapian palvelut sekä muut hyvinvointia tukevat palvelut.

Alla vielä vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin Kelan kuntoutuksesta.

Kelan vaativa lääkinnällinen kuntoutus sisältää fysioterapiaa ja sen tavoitteena on parantaa kuntoutujan liikunta- ja toimintakykyä. Kuntoutuksen tarve voi liittyä työssä jatkamiseen, työelämässä tai opiskeluissa jaksamiseen, tai normaalien elinolojen parantamiseen.

Ennen fysioterapian aloittamista terapian tavoitteet sovitaan yhteistyössä kuntoutujan sekä tarpeen mukaan myös kuntoutujan omaisten kanssa. Fysioterapian edetessä terapian sisältö perustuu kuntoutujan toimintakyvyn jatkuvaan arviointiin. Omaiset voivat olla läsnä ja tukena kuntoutujan hoidon aikana.

Mikäli Kela myöntää sinulle kuntoutuksen, voit hakea kelalta kuntoutusrahaa. Sen tarkoituksena on turvata toimeentulo kuntoutuksen ajalta. Riippuen vamman tai sairauden laajuudesta, voi kuntoutuksen aika olla hyvinkin pitkä ja tämän vuoksi Kelalta kannattaa hakea kuntoutuksen ajaksi toimeentuloa.

Kuntoutukseen voi liittyä sairaus tai vamma. Näitä voivat olla esimerkiksi ALS, CP-vamma, aivoinfarkti, MS-tauti tai aivovamma. Ole yhteydessä omaan lääkäriisi ja tutustu erilaisiin kuntoutusta tarjoaviin palveluntuottajiin.

Onko sinun vaikea valita ammattia tai selvitä opinnoista tai töistä sairauden tai vamman vuoksi? Kelan ammatillisen kuntoutuksen ansiosta pystyt elämään sairautesi kanssa, jatkamaan töiden tekoa tai palaamaan työelämään. Kuntoutus sopii sinulle, jos tarvitset apua töissä jatkamiseen ja elämän laadun parantamiseen. Voit saada ammatillista kuntoutusta Kelasta myös, mikäli olet työtön, opiskelija tai ollut työelämässä vasta vähän aikaa.

Kelan kuntoutus

Tervetuloa tutustumaan meihin ja tiloihimme

Kun olet aloittamassa Kelan kuntoutusprosessia, autamme sinua mielellämme kaikkien kysymysten kanssa. Tavoitteenamme on aina turvallinen ja onnistunut hoitoprosessi. 

Tervetuloa Espoon Keskuksen toimipisteeseemme Kauppakeskus Entresseen. Toimipisteemme sijaitsee kauppakeskuksen 2. kerroksessa.

Mikäli sinulla on kysyttävää terveyspalveluistamme tai Kelan kuntoutuksesta – otathan yhteyttä alla olevasta linkistä.

Shopping Cart