Kelan vaativa kuntoutus

Kelan vaativan kuntoutuksen yksi tärkeä osa-alue on fysioterapia. Fysioterapian tavoitteena on parantaa kuntoutujan liikunta- ja toimintakykyä ja edesauttaa näin itsenäistä selvitymistä arkielämässä.

Kelan kuntoutusta yksilöllisesti

Meillä fysioterapia toteutetaan yksilöllisesti ohjattuna avoterapiana hoitolaitoksessamme tai tarvittaessa kotikäyntinä. Fysioterapian sisältö määräytyy aina kuntoutujan yksilöllisten tarpeiden mukaan ja sen toteutusmuoto perustuu ajantasaiseen tutkimustietoon ja hyväksi koettuihin käytänteisiin. Pääosin vaativa lääkinnällinen kuntouttava fysioterapia on harjoitteluterapiaa, jossa hyödynnämme monipuolisesti käytössämme olevaa harjoitus- ja kuntosalivälineistöä. Opas- ja avustajakoirat ovat meille tervetulleita.

Ennen kuntoutusta

Ennen fysioterapian aloittamista terapian tavoitteet sovitaan yhteistyössä kuntoutujan sekä tarpeen mukaan myös kuntoutujan omaisten kanssa. Fysioterapian edetessä terapian sisältö perustuu kuntoutujan toimintakyvyn jatkuvaan arviointiin. 

Fysioterapeuttimme vastaa terapian laadusta. Kuntoutuksesta tehdään vuoden välein palaute, jossa arvioidaan terapian vaikuttavuutta ja tarkastetaan tavoitteita. Fysioterapian vaikuttavuuden arvioinnin välineenä käytämme yleisesti hyväksyttyjä ja standardoituja mittareita.

Kuntoutus auttaa jatkamaan

Kelan vaativa kuntoutus auttaa elämään sairauden kanssa, jatkamaan töiden tekoa tai palaamaan työelämään. Kuntoutus sopii sinulle, jos tarvitset apua töissä jatkamiseen ja elämän laadun parantamiseen.

Kuntoutuksen avulla saadaan kokonaisvaltainen kuva siitä, miten voidaan lähteä auttamaan vaivaasi ja palauttamaan elämänlaatua normaalimmaksi.

Ammattilaisemme ovat apunasi

Fysioterapian ammattilaiset ovat apunasi kuntoutusprosessin ajan. Tavoitteenamme on auttaa sinua kuntoutumaan parhaalla tavalla ja mahdollistaa arjessa itsenäinen selviytyminen hoidon jälkeen. Hoidot tehdään tarvittaessa kotikäyntinä tai hoitolaitoksessa. Laitoksessa hyödynnetään laajaa kirjoa erilaisia apuvälineitä kuntoutuksen tukena. Varaa aika tai kysy lisää puhelimitse 050 353 7802 tai sähköpostitse osoitteeseen info@espoonkeskuksenfysioterapia.fi.

Kelan kuntoutus Espoon keskuksessa

Terveyspalvelumme löytyvät kauppakeskus Entressen toisesta kerroksesta. Autamme sinua Kelan ohjeiden mukaisessa kuntoutusprosessissa. Saat meiltä laadukkaat fysioterapian palvelut sekä muut hyvinvointia tukevat palvelut.

Alla vielä vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin Kelan kuntoutuksesta

Kelan vaativa lääkinnällinen kuntoutus sisältää fysioterapiaa ja sen tavoitteena on parantaa kuntoutujan liikunta- ja toimintakykyä. Kuntoutuksen tarve voi liittyä työssä jatkamiseen, työelämään pääsyyn tai normaalien elinolojen parantamiseen.

Ennen toimenpiteiden aloittamista terapian tavoitteet sovitaan yhteistyössä kuntoutujan sekä tarpeen mukaan omaisten kanssa. Omaiset voivat olla läsnä ja tukena kuntoutujan hoidon aikana.

Yleisen toimintakyvyn heikentyessä onnettomuuden tai sairauden vuoksi, voi Kelalta tulla lupa kuntoutukseen. Sillä pyritään takaamaan työssäkäyntiä potilaalle sekä parantamaan yleistä arkea. Käy ensiksi lääkärillä ja lääkäriltä voi tulla lausunto, missä kehotetaan menemään kelan kuntoutuksen aloittamiseen.

Mikäli Kela myöntää kuntoutuksen, voi silloin Kelalta hakea kuntoutusrahaa. Sen tarkoituksena on turvata toimeentulo kuntoutuksen ajalta. Riippuen vamman tai sairauden laajuudesta voi kuntoutuksen aika olla todella pitkä ja sen vuoksi kannattaa hakea kelalta kuntoutuksen ajaksi toimeentuloa.

Kuntoutukseen voi liittyä sairaus tai vamma. Niitä  voivat olla esimerkiksi ALS, CP-vamma, aivoinfarkti, MS-tauti tai aivovamma. Olethan yhteydessä omaan lääkäriisi ja tutustu erilaisiin vaihtoehtoihin kuntouuksessa. 

Kelan kuntoutusta hoitavat eri terveydenhuollon ammattilaiset, jotka toimivat Kelan palvelutuottajina. Espoon Keskuksen Fysioterapia on Kelan palvelutuottaja. Saat meiltä Kelan ohjeistuksen ja vaatimusten mukaisen Kelan kuntoutuksen. Saat meiltä hoito-ohjelman ja teemme yhteiset tavoitteet, jotka edellä lähdetään hoitamaan oireita sekä parantamaan elämänlaatua.

Kelan kuntoutus

Tervetuloa tutustumaan meihin ja tiloihimme

Kun olet aloittamassa Kelan kuntoutusprosessia, autamme sinua mielellämme kaikkien kysymystesi kanssa.

Tavoitteenamme on turvallinen ja onnistunut hoitoprosessi. Tervetuloa Espoon Keskuksen toimipisteeseemme Kauppakeskus Entresseen. Toimipisteemme sijaitsee kauppakeskuksen 2. kerroksessa.

Mikäli sinulla on kysyttävää terveyspalveluistamme tai Kelan kuntoutuksesta, otathan yhteyttä alla olevasta linkistä.

Shopping Cart