Kraniosakraaliterapia Espoossa

Kraniosakraaliterapia, eli CST-terapia, on hellävarainen keskushermoston toimintaan keskittyvä hoito, joka perustuu kehon selkäydinnesteen kierron parantamiseen. Lue lisää ja varaa aika!

Fysioterapia parantaa toimintakykyä

Kraniosakraaliterapia moniin eri vaivoihin

Kraniosakraaliterapialla pyritään löytämään ongelmakohdat koko kehon alueelta tutkimalla kraniosakraalijärjestelmän toimintaa. Kraniosakraalijärjestelmää tutkitaan tarkastelemalla aivoja ja selkäydintä.

Kraniosakraalijärjestelmän toimintaa tutkimalla voidaan löytää erilaisia ongelmakohtia kehossa, esimerkiksi tukkeumat tai traumat. Kraniosakraalihoito sopii lähes kaikille koska se on erittäin turvallinen ja hellävarainen hoito.

Kraniosakraalihoito on aina yksilöllinen ja auttaa eri ihmisillä vaihtelevasti. Hoito on eri potilailla vaikuttanut esimerkiksi migreeniin, niska- ja pääkipuihin, ruoansulatusongelmiin, stressiin ja tunnetiloihin.

Kraniosakraalihoito auttaa jo ensimmäisellä kerralla

Kraniosakraaliterapia auttaa hyvin monella potilaalla olotilaan jo ensimmäisen hoidon aikana. Suuressa osassa tapauksia muutamalla hoitokerralla tapahtuu merkittävimmät muutokset kehossa.

Kraniosakraalihoito kannattaa alussa harventaa muutaman viikon välein otettavaksi ja joissain kroonisissa sairauksissa tai loukkaantumisissa saatetaan tarvita pidempiaikaista hoitoa. Joskus kehon palautuminen hoidosta voi kestää muutamia päiviä.

Hoito vaikuttaa eri osiin kehossa

Hoidon aikana tulleista hyödyistä on monenlaisia kokemuksia koko kehon alaisesti. Pää-, niska-ja selkävaivat, leuan ongelmat, migreeni, ahdistus, unettomuus sekä tarkkaavaisuuden häiriöt.

Monilla potilailla kraniosakraalihoito on auttanut myös stressiin liittyvissä jännitystiloissa sekä tunnelukkojen avautumisessa. Vaikutukset ovat hyvin erilaisia ja joskus hoidon aikana voi tuntea voimakkaita tuntemuksia koko kehon alueella ja joskus taas voi ihmetellä miksei mitään tapahdu. Vaikutus tapahtuu hoidon jälkeen ja silloin huomataan mitä hoito sai aikaan.

Kraniosakraaliterapia ja miten se tapahtuu

Hoidon aikana pyritään hyödyntämään kehon omaa elpymisprosessia. Keholla on pyrkimys parantaa itseään ja manipulaation avulla kehoa ohjataan hoitamaan ongelmakohtia. Manuaalisen manipulaation aikana hoitaja siirtää käsien paikkaa eri puolille kehoa hyvin hellävaraisesti. Otteella ei pyritä tekemään hierontaa vaan edistämään hermoston toimintaa ja nesteen kiertoa.

Kraniosakraaliterapia Espoossa

Koulutetut hoitajamme palvelevat sinua Espoon Keskuksessa, kauppakeskus Entressen toisessa kerroksessa. Mikäli pohdit kysymyksiä ennen kraniosakraaliterapiaa, tutustu alla oleviin ennen ajan varaamista. Tervetuloa kraniosakraalihoitoon!

Hoitomuoto on hyvin yksilöllinen ja toimii eri potilailla erilaisilla tavoilla. Joillain kraniosakraalihoito auttaa fyysisiin kiputiloihin, kuten pääkipuun. Joskus on jopa todettu tunnetasolla tapahtuvia vaikutuksia.

Kraniosakraalijärjestelmä pitää sisällään keskushermoston, eli aivot ja selkäytimen sekä niiden ympäröivien sidekalvojen ja aivoselkäydinnesteen muodostama kokonaisuus. Koska järjestelmä käsittää koko kehon, myös se vaikutukset ovat nähtävissä koko kehon laajuisesti.

Hoito tehdään kevyellä manuaalisella manipulaatiolla, missä koko kehon alue käydään läpi ja ongelmakohtia paikannetaan. Ongelmakohtien löytyessä niihin paikkoihin keskitytään enemmän. Hoito tapahtuu vaatteet päällä ja potilaan ollessa selinmakuulla pöydän päällä. 

Kyllä. Hoito tehdään hellin ottein ja sillä pyritään edistämään keskushermoston toimintaa. Hoito ei ole hierontaa, vaan tapahtuu siihen verrattuna erittäin kevyillä otteilla.

Kraniosakraalihoito voi auttaa myös stressiin. Stressissä keskushermosto käy ylikierroksilla ja hoidon tarkoituksena on helpottaa hermoston toimintaa ympäri kehoa. Liian treenaamisen tai työstä johtuvan ylikuormittumisen oireita voidaan hoitaa kraniosakraalihoidon avulla.

Kraniosakraalihoito sopii kaiken ikäisille ihmisille. Yleisesti ottaen hoidolle ei ole rajoittavia tekijöitä, mutta olethan meihin yhteydessä, mikäli sinua mietityttää voitko tulla kraniosakraalihoitoon.

Kraniosakraalihoito Espoo

Varaa aika Kraniosakraalihoitoon

Varaa aika kraniosakraalihoitoon sähköisen ajanvarauksemme kautta tai puhelimitse numerosta 09 859 6897.

Kraniosakraalihoitoa moneen tarpeeseen

Fyysisiin kipuihin, tunnelukkoihin, stressiin tai unettomuuteen.

Kraniosakraalihoidon hinta määräytyy erikoisterapiahinnastomme perusteella.

Ajanvaraukset sähköisestä ajanvarauksesta tai puhelimitse 09 859 6897 tai sähköpostilla info@espoonkeskuksenfysioterapia.fi.

Peruuttamattomista tai alle 12h varauksen alkua tehdyistä peruutuksista veloitetaan 100% hoidon hinnasta, jollei tilalle tule uutta varausta.

Kraniosakraalihoito, lymfaterapia, lantionpohjanterapia, faskiamanipulaatio, akupunktio ja muu erikoisterapia

enint. 30 min

€74,00

enint. 45 min

€84,00

enint. 60 min

€94,00

enint. 90 min

€117,00